Veerdonk Bouw Quickscan

Quickscan in de aankoopfase

 

Het maken van een schetsplan met een globale kostenraming voor de aankoop zodat er inzicht gegeven wordt in de verbouwkosten mee te nemen in de aankoop onderhandelingen. Deze quick-scan kost €150,- (€181,- incl. btw) en wordt tijdens de eerste opname gemaakt en afgegeven zodat er geen tijd verloren gaat. De tijd die zo’n quick-scan kost is ongeveer 3 uur.

Is er een uitwerking nodig, bijvoorbeeld voor de bank, dan kan dat ook. De schetsen en prijsopzet worden dan uitgewerkt, waardoor een beter beeld ontstaat van het verbouwingsplan en de globale kosten. Dit is dus ook duurder.

 

Schetsen voor verbouwingsplan

 

Een uitgangspunt voor deze schetsen moet natuurlijk de combinatie zijn van:

  • de plek
  • het huis of gebouw
  • zijn bewoners of gebruikers
  • de plek; heeft zijn geschiedenis, ligging t.o.v. de zon en een buitenruimte, de bereikbaarheid en het zicht er op. Er zijn vaak buren en er is verkeer.
  • het pand; heeft een leeftijd, heeft veel of weinig meegemaakt, is stevig, veerkrachtig of moe en stuk-verbouwd.
  • zijn bewoners; die er of al tijden wonen, kennen dus de nukken van hun huis en zien de kansen, of ze wonen er nog niet en hebben nog een open kijk

Duidelijk is dat ze wensen hebben en eigen financiele mogelijkheden.

Het is een uitdaging om naar deze drie te luisteren en met kennis, ervaring en door middel van schetsen en prijsindicaties een inzicht te geven in de diverse mogelijkheden van verbouwen.